CITY CROWNS l CONES

Design number two follows the same topological principle: a movement between circle and square/ cube. We tried to meet however to the client’s wish to divide the total office space into three smaller lots and allow in this way the construction to be built in phases.

We came up with three city crowns/ cones that sit on a slope. Underneath the slope a collective parking zone is located; good for 170 cars.

Entrance hall, meeting rooms, director’s office, sanitary facilities, buffet are concentrated in a central nave on top of the underground street that runs between [...]the parking lots. In this central nave the (main) floor height switches from four meters for three office levels each, to four levels of three meter high each. Thus a tolerance is granted in which a six meter’s high entrance hall can be fit in, stairs can be split up.

READ MORE
LESS